Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Edzők

2014.09.22

12004130_918656971541049_1511018729992392291_n.jpg Püspöki Szabina

Kiskorom óta imádok táncolni, óvodás éveimben ismerkedtem meg a jazzbalettel, amit nyolcadikos koromig űztem. Ezalatt minden évben megrendezték városunkban a "Tátiká"-t, amin a barátnőmmel a saját koreográfiánkkal versenyeztünk. Itt fedezett fel engem Tóthné Földes Mária, és felajánlotta, hogy ad nekem egy párt, akivel ezek után 4 évig táncoltam.
Szinte minden héten feljártunk Tatabányára is akrobatika edzésekre. Rengeteg fellépésünk és versenyünk volt, akkor még Dancing Feet színeiben. A páromat felvették a Testnevelési Egyetemre, így formációban folytattam tovább a táncot. 

Úgy éreztem, hogy a tudásomat másoknak is szeretném átadni, így 2005-ben elvégeztem Budapesten a sportoktatói tanfolyamot. A rockyn kívül más stílusú táncok is érdekelnek, különösen a hip-hop. Célom, hogy sok gyermekkel megismertessem a tánc élményét!

 

 

masolat-en-199x300.jpgBognár Csaba
 
 Mióta táncolsz ebben a sportágban?

 Szüleim 2.-as koromban írattak be az akkor még Holiday SE mosonmagyaróvári  szakosztályához, de őszintén megmondva nem örültem neki, mert nem akartam  táncolni és a második foglalkozásra is csak azért mentem el, mert egyik volt ovis  csoporttársamat is beíratták és így tudtunk hetente egyszer találkozni.

 De gondolom azóta megszeretted a táncot, igaz?

 Természetesen. Az első év végére megszerettem, azóta pedig mondhatjuk azt, hogy  teljesen szerelmes lettem ebbe a sportágba. Ezért is döntöttem úgy 3 éve, amikor  edzőm megkért, hogy segítsek neki edzeni a gyerekeket, hogy szeretném másokkal is  megszerettetni az akrobatikus rock & rollt.

 Ha 3 éve oktatsz, akkor valami a táncoktatásban is megfogott. Mi az ami így megtetszett ebben a lehetőségben?

Először is a gyerekek. Nincs annál jobb érzés, mint amikor bejönnek, mosolyognak és azt mondják, hogy már úgy várták, hogy jöhessenek edzésre. És amikor átölelnek, akkor tényleg más életterületű problémáimat is elfejtem és feltöltődök a gyerekek körében.
A másik az, amikor a versenyeken a tanítványaim jó helyezést érnek el és akkor tudom, hogy örömet szereztem nekik, olyankor nagyon büszke vagyok rájuk, meg egy kicsit magamra is.

Egy kicsit beszéljünk a versenyekről és eredményekről. Mik voltak a legjobb eredményeid?

Nézzük csak. Területi versenyen még unokatestvéremmel 2. helyezést értem el, országos viszonylatban mostani párommal 4. helyezést értünk el, kategóriánkban a legkevesebb edzéssel, mert jó, ha volt 2 hetente egy fél óra edzésünk, ellenben az ellenfeleinkkel, akiknek átlagban 2-3 órája van egy héten. Ezen kívül unokatestvéremmel még a nemzetközi táncfesztiválon Veszprémben 3. helyezést értünk el, és az egyesület első párosa voltunk, akik kijutottak világbajnokságra.

Milyen szempontokat tartasz szem előtt az edzéseken tanítás közben?

Elsődleges célom, hogy a gyerekekkel megszerettessem a mozgást, azon belül pedig a táncot, mert ha nem szeretettel csinálják, akkor az azt jelenti, hogy a teljesítménye is alacsonyabb lesz, amit az edzéseken és a versenyeken nyújt. Valamint a látványból is ront, ha nem mosolyogva és élvezettel megy fel a színpadra.
Ezen kívül az állóképesség fejlesztésére is odafigyelek, ezért viszonylag sok erősítő feladatot csináltatok a gyerekekkel, amit nem igazán szeretnek, de tudják, hogy ez is hozzátartozik az edzéshez és az első pár alkalom után már nem is nyafognak az erősítő rész  előtt.
Ezeken kívül a helyes testtartásra és a fegyelemre is törekszünk és igyekszünk előadói képességet is fejleszteni náluk, ami a fellépések és versenyek alkalmával nagyon fontos, de ezt természetesen a mindennapi életben is tudják kamatoztatni.
Tehát próbálom átadni azt, amit az évek alatt megtanultam.